⏰ що готують з опеньків на зиму? - Повний спектр способів.

Що можна приготувати з опеньків на зиму?

10:00
час читання —3   хв.

насправді, з опеньків готують не так вже й багато заготовок. Най-най популярні варіанти:

  1. солоні опеньки опеньки варяться до готовності, пересипаються кам'яною сіллю в банках — на кожен кілограм грибів 50 грам кам'яної солі (2 столових ложки без гірки). На смак гриби повинні дуже солоними. Днища банок укладаються перцем, лаврушкой, часником, парасольками кропу, листям смородини, хрону і дуба — щоб було ароматно, не шкодуйте спецій, і ставте під гніт. На 3 доби приберіть в холодильник, потім розкладіть по стерилізованим банкам і накрийте пластмасовими кришками. У міру засолювання гриби виділяють багато рідини, і бажано, щоб гриби в банках були покриті цією рідиною. Зберігати такі опеньки потрібно в холодильнику. Спосіб засолювання опеньків по кроках.
  2. мариновані опеньки — опеньки рубаються на невеликі частини. У цьому виді заготовки величезне значення має маринад. Як правило, 1 літра маринаду цілком вистачає для заготівлі 3 кілограмів свіжих опеньків. На літр окропу додати кілька штук лаврушки, 10-15 горошин запашного перцю, пластинки 5-8 чесночін, 2 ложки кам'яної солі з гіркою і 3 ложки цукру. Якщо ви спробуєте маринад на смак, він буде більше солодким, ніж солоним. У цей маринад додаються вже зварені гриби і все разом доводиться до закипання. Для зберігання цілком підійдуть капронові кришки, але зберігати гриби треба обов'язково в холодильнику.
  3. грибна ікра — гриби варяться і пропускаються через м'ясорубку, до них додається смажена терта морква і рубаний лук, досить багато нарізаного часнику, і гаситься на сковорідці на олії близько півгодини. Масло має бути рафінованим дезодорованим, і його повинно бути досить багато — на велику сковорідку близько півсклянки. Сіль і спеції додаються за смаком. А в якості основного консерванту виступає оцет: на сковорідку опеньків досить ложки 9% оцту.
  4. заморожені опеньки — найпростіший спосіб. Ідеальний, якщо ви любите картоплю з опеньками. Гриби після варіння остуджують, розкладаються по ємностей і прибираються на зберігання в морозилку.

скільки варити / поради / що можна приготувати з опеньків на зиму?

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?