час читання —1 хв.
іноді капелюшки опеньків настільки ніжні, що їх хочеться засолити або замаринувати окремо від грубуватих ніжок. Що ж, це завдання для посидючих, але точно варто того. Майте на увазі, що ніжки можуть відчутно гірчити. Найкраще їх замочити в підсоленій воді, потім зварити і спробувати. Ну а в іншому, ніжок опеньків теж знайдеться смачне застосування на вибір:
- перекрутити їх на м'ясорубці і пустіть на пиріжкову начинку.
- зваріть грибну ікру тільки з ніжок опеньків — можна уварювати дійсно дуже довго, щоб ніжки повністю розм'якшилися, і стежити за гірчинкою.
- нарубати ніжки дуже дрібно — і зваріть на їх основі грибний бульйон, який, в свою чергу, можна використовувати для супів.
- класика жанру — картопля з опеньками. Навіть без капелюшків теж виходить відмінно.
скільки варити / поради / що можна зробити з ніжок опеньків?