час читання —1 хв.
для маринування цілого кошика опеньків потрібна мінімум пара годин — гриби треба замочити, почистити,
відварити
, приготувати маринад, простерилізувати банки… але навіть коли гриби залиті маринадом в банках, цього явно недостатньо для проби. Гриби повинні гарненько насититися оцтом і придбати особливий мариновано-солодкувато-гоструватий смак. Для цього потрібно мінімум 3 тижні. Звичайно, можна додати оцту міцніше і побільше, і закуска буде готова вже через тиждень. Але майте на увазі, що опеньки легко «перекислити» оцтом і вони будуть мати занадто різкий смак і аромат. Тому 3 тижні — все-таки мінімум.
скільки варити
/
поради
/
скільки маринуються опеньки?