⏰ скільки оцту наливати при маринуванні опеньків?

Скільки оцту наливати в Опеньки?

10:00
час читання —1   хв.

оцет додають при маринуванні опеньків в якості консерванту, щоб гриби зберігалися довго і без холодильника, і закуска придбала гострувато-солодкуватий смак. Способів закрутки маринованих опеньків досить багато, в залежності від використання інших консервантів (цукор, сіль, оцтова кислота, часник) гриби можуть вимагати різної кількості оцту. Але є загальне правило — при помірній солоності в гарячий маринад (на 1 літр) додається 1 чайна ложка оцтової есенції 70%. Якщо ви використовуєте оцет 9%, то його потрібно додати в кількості 8 чайних ложок. Ну а 6% - го оцту слід додати 12 чайних ложок. Пам'ятайте, що оцет не можна кип'ятити, тому що він втрачає свої консервуючі властивості. Також враховуйте, що якщо додати оцту занадто мало, опеньки можуть зіпсуватися, а якщо занадто багато — то будуть мати занадто різкий смак і запах.
скільки варити / поради / скільки оцту наливати в Опеньки?

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?