⏰ як варити джем з абрикосів на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Скільки варити джем з абрикосів?

10:00

Як варити джем з абрикосів

продукти для варіння джему з абрикосів абрикоси — 1,5 кілограма цукор — 1 кілограм (для кислих сортів абрикосів — 1,5-2 кілограми за смаком) Вода — 1 стакан (тільки при приготуванні джему в каструлі) сухий желатин — 40 грам як варити джем з абрикосів відібрати для джему м'які, стиглі абрикоси. Розділити абрикоси навпіл і видалити кісточки. Закип'ятити 1 склянку води. Викласти абрикоси в каструлю, залити окропом, накрити кришкою і варити 15 хвилин. Пропустити абрикосове пюре через сито і повернути в каструлю, засипати цукром, змішаному з желатином, довести до кипіння. Варити джем 20 хвилин, регулярно знімаючи і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою або ложкою. Гарячий джем розлити по стерилізованим банкам, закатати, перевернути догори дном і укутати ковдрою до повного охолодження. Охолоджений джем прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

— для джему підійдуть будь-які, навіть м'які, переспілі абрикоси. Смак абрикосів підкреслять: лимонна кислота, ваніль, кориця, лимонний сік. Абрикосовий джем можна зварити з кураги — сушених без кісточок плодів абрикосів. — Джем з абрикосів повинен мати однорідну густу консистенцію. Для цього джем «уварюють», тобто, варять довго, щоб випарувати частину вологи, або використовують загусники: желатин, конфітюрку, пектин. — варити абрикосовий джем краще в емальованому посуді. Піну, що утворюється при варінні джему, можна не знімати, вона сама пропаде до кінця варіння. Однак щоб джем вийшов прозорим, піну слід видаляти (її можна використовувати замість цукру в чай). Перевірити готовність можна, щедро капнув джемом на блюдце: якщо джем не розтікається, він готовий. — щоб зварити прозорий джем, абрикоси необхідно відокремити від шкірки: викласти при варінні абрикоси в сито і Ступкою пропустити через сито. При варінні прозорого джему слід додати цукру в пропрції на 1 кілограм абрикосів 1,5 кілограма цукру. — щоб глазур і крем на торті краще трималася, поверхню коржів змащують злегка підігрітим абрикосовим джемом. Володіючи ніжним смаком, абрикосовий джем не буде домінувати в страві, якщо цього не потрібно. — цінність абрикосового джему в змісті харчових волокон, що сприяють травленню і мікроелементів, особливо калію, необхідного для нормального функціонування серця і судин. — калорійність абрикосового джему 235 ккал/100 грам.

Джем з абрикосів і кухонні гаджети

Джем з абрикосів в мультиварці абрикоси подрібнити за допомогою блендера, додати цукор з желатином, перемішати, влити в ємність мультиварки. Варити джем на режимі « Випічка» 40 хвилин. Мультиварку не закривати кришкою. Під час варіння регулярно помішувати джем. Гарячий абрикосовий джем розлити по свіжих стерилізованих банках і закрутити. Джем з абрикосів в хлібопічці вимиті і очищені від кісточок абрикоси викласти в ємність хлібопічки. Засипати абрикоси цукром, перемішаним з желатином, закрити хлібопічку. Налаштувати хлібопічку на режим « Джем» і готувати півтори години. Варений джем гарячим розлити по стерилізованим банкам і закрутити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?