⏰ як варити курячі шлунки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити курячі шлунки?

30:00
Курячі шлунки зрілих курок варять півтори години на тихому вогні під кришкою, в скороварці - 30 хвилин після закипання.
Курчачі шлунки або шлунки молодих курок варять півгодини на тихому вогні під кришкою, в скороварці - 15 хвилин після закипання.

Перед смаженням або гасінням курячі шлунки варити до напівготовності, мінімум 20 хвилин .

як варити курячі шлунки

1. Курячі шлунки промити під холодною водою, трохи підсушити.
2. Почистити курячі шлунки: обрізати жир, плівки і жили.
3. Викласти курячі шлунки в каструлю з холодною водою, посолити і поставити на вогонь.
4. Якщо при варінні утворюється піна — знімати її шумівкою.
5. Варити курячі шлунки від години до 1,5 години до м'якої і бархатистої консистенції.
6. Готові курячі шлунки викласти на друшляк, дати стекти воді і трохи остудити — вони готові до вживання.

Фкуснофакти

— курячі шлунки обов'язково потрібно відварювати, так як без варіння вони виходять твердими і при варінні використовується бульйон, в який виходить все нечистоти.

— курячі шлунки — недорогі субпродукти, в магазинах Києва від 100 грн./кілограм. (дані на червень 2020 року).

— калорійність курячих шлунків — 140 ккал/100 грам.

— при виборі курячих шлунків враховуйте, що якщо шлунки мають багато жиру, то приблизно половину купується ваги доведеться зрізати. Вибирайте шлунки, найбільш очищені від жиру.

— термін зберігання варених курячих шлунків — 3-4 дні в холодильнику. Свіжі курячі шлунки для тривалого зберігання необхідно заморозити — тоді вони будуть зберігатися до 3 місяців.

— важливо дуже добре промивати курячі шлунки, тому що в них може виявитися пісок, дуже небезпечний для здоров'я зубів.

Суп з курячими шлунками

продукти
курячі шлунки — 500 грам.
картопля — 2-3 картоплини на 200 грам.
Морква — 1 шт. на 150 грам.
Лук — 1 голова на 150 грам.
солодкий перець — 1 шт.
Масло — столова ложка.

Рецепт супу з курячими шлунками
у каструлю налити води, поставити на вогонь. Шлунки помити і почистити, розрізати кожен пупок навпіл, викласти в каструлю, посолити і варити 5 хвилин, потім воду поміняти.
поки варяться курячі пупки, почистити картоплю, цибулю і моркву, очистити від насіння перець. Цибулю дрібно порізати, обсмажити 5 хвилин, додати потерту на крупній тертці моркву, додати до цибулі, посолити, обсмажувати ще 5 хвилин на середньому вогні без кришки, помішуючи. Потім додати рубаний солодкий перець, обсмажувати 10 хвилин. Картоплю порізати, додати до супу, варити ще 10 хвилин. Додати смажені овочі в суп, перешкодити, досолити, варити ще 10 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?