Як варити яловичий рубець
рубець — це перший відділ шлунка корови, найбільша, «чиста» і ніжна за смаком його частина. Яловичий рубець корисний — підтримує здоров'я слизових оболонок і травної системи, завдяки вмісту вітамінів групи B. також через відсутність вуглеводів споживання рубців не підвищує вміст глюкози в крові, і тому підходить для діабетиків. Перед вживанням в їжу рубець обов'язково відварюють.
1. У більшості магазинів продається вже очищений рубець, білого кольору, зовсім чистий і без різкого запаху. Такий рубець не потрібно вимочувати — вимити і відразу приступати до варіння.
2. Викласти рубець в гарячу воду і після закипання проварити 5 хвилин, знімаючи піну. Найкращим чином підійде простора каструля, так як рубець в воді розходиться на всі боки. Або, можна перев'язати його харчовою ниткою.
3. Накрити рубець кришкою і варити на тихому вогні, прикривши кришкою, 3,5-4 години.
що готувати з рубця
яловичий рубець після варіння можна порізати і обсмажити з цибулею або використовувати в якості начинки для пиріжків, використовувати в
супі з рубців
. Шкурка дуже жирна, її можна зрізати, залишити тільки волокнисту частину, яка за смаком схожа на яловиче м'ясо і дуже смачна навіть у вареному вигляді.
варіть рубці правильно
Як позбутися запаху пахнуть, в основному, неочищені рубці; якщо запах дуже сильний, додати чайну ложку соди або 1 столову ложку оцту 70%. ВІДЕОінструкція : Як чистити коричневі рубці неочищені рубці рекомендується обробляти в рукавичках, щоб руки не ввібрали різкий запах. Необхідно зішкребти великі частини коричневої шкірки ножем і вичистити до світлого кольору за допомогою щітки. Після цього обдати рубець окропом, залити холодною водою і залишити в холодному місці на 2 дні. Як варити рубець собаці Собаки дуже люблять яловичий рубець в будь-якому вигляді, в особливий захват призводить собак запах неочищеного рубця. Свіжий рубець рекомендується обдати окропом, злегка лежалий відварити 5 хвилин. оброблення рубця і собака рубець або тельбуха? Часто, маючи на увазі яловичий рубець, говорять про требухе , хоча під тельбухою маються на увазі всі частини нутрощів тварини (наприклад, кишечник або інші частини шлунка корови). Але оскільки крім шлунка нічого з нутрощів корови не йде в їжу, його прийнято називати «тельбухою».