⏰ як варити яловичину дитині-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити яловичину дитині?

00:00
Яловичину дитині варити 1-1, 5 години, шматочками - 40 хвилин, у вигляді фрикадельок - півгодини.

Як варити яловичину для дитини

1. Свіжу яловичину, в ідеалі молоду з хорошим ароматом, необхідно промити в прохолодній воді. Після чого гарненько очистити шматочок від зайвих компонентів (жив і крові) і нарізати невеликими шматочками. М'ясо для дітей не слід якось маринувати, а для того, щоб надати йому аромату, краще використовувати не крупно нарізані овочі. 2. У каструлю налити необхідну кількість води, не менше 1 літра на півкіло м'яса, і додати м'ясо, після цього відправити на вогонь. 3. Для дитини бажано використовувати другий бульйон, він більш легкі і не дуже наваристий. Дочекавшись коли закипить м'ясо, збираємо утворилася пінку і зливаємо перший бульйон. Після цього знову додаємо 2 літри води плюс цибулину і моркву, і відправляємо все на вогонь. 4. Підсолити воду, приблизно 10 грам на 2 літри води. Варити шматок не менше години, порційні кубики — 40 хвилин. 5. Готовність м'яса перевірити зубочисткою. Якщо ви бачите, що воно не готове, необхідно продовжити приготування протягом 10 хвилин. 6. Готова яловичина подається дитині в охолодженому вигляді, дрібно нарізаною або пюрированной, все залежить від віку дитини. яловичина в мультиварці при варінні можна сміливо експериментувати з кількістю овочів і їх різноманітністю для аромату. Склавши всі продукти в мультиварку, заливайте водою. Необхідно, щоб вода покрила продукти не менше, ніж на 1 сантиметр. Вибираємо режим « гасіння» і варимо м'ясо 40-60 хвилин. яловичина дитині в пароварці у ємність для варіння на пару скласти яловичину в один шар, вниз налити води і включити в робочий режим. Коли вода закипить, відміряти 40 хвилин для нарубаних невеликих шматочків яловичини, 30 хвилин для маленьких фрикадельок, і 1 годину для цілого шматка яловичини. яловичина дитині в скороварці у скороварку викласти шматок або нарізану шматочками яловичину, залити водою, закрити клапан тиску і варити після його закупорювання 30 хвилин, невеликі шматочки — 15 хвилин.

Фкуснофакти

— для дітей, особливо якщо м'ясо вариться вперше, вибирається першосортне яловиче або теляче філе. Вибирайте м'яке м'ясо — вирізку, антрекот, м'ясо з лопатки. — після варіння яловичину слід настояти в бульйоні до охолодження, тоді вона буде м'якше і ароматні. — малюкам варять яловичину починаючи з 6 місяців, як правило, подаючи разом з ним зелені овочі (брокколі, стручкова квасоля і т.д.). — для зручності поїдання дітьми, яловичину перед варінням можна подрібнити і зварити у вигляді фрикадельок. Або нарубати дрібними шматочками по 50 грам. — яловичина — досить важка їжа, тому зовсім малюкам (до року) варять її в кількості до 50 грам на добу раз-два на тиждень. Вкрай важливо, щоб при пробі не виникла алергія. Для першого прикорму запропонуйте дитині чайну ложку вареного пюре з яловичини, і поступово (але не кожен день) збільшуйте норму годування.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?