Як варити яловиче серце
1. Яловиче серце помити і нарізувати шматочками, викласти в каструлю з холодною водою і поставити на сильний вогонь.
2. Дочекатися закипання, зменшити вогонь і варити 10 хвилин, знімаючи піну.
3. Злити воду — бульйон, як правило, каламутний і має сильний запах. У новій воді запаху бути не повинно, можна залити холодною водою або, щоб заощадити час, підготувати окріп.
4. Варити шматочки серця ще 40 хвилин під кришкою.
5. Підсолити і додати перець горошком.
6. Варити ще 10 хвилин.
шматочки серця зварені, використовуйте їх в стравах.
Фкуснофакти
нарізати серце перед варінням шматочками — відмінний спосіб прискорити варіння для подальшого додавання в салати і гарячі страви. Але якщо вам потрібно серце для подачі в якості нарізки на хліб, то краще зварити серце цілком. Жировий шар, досить жорсткий для видалення з сирого серця, практично повністю розварюється — у будь-якому випадку, видаляти його найпростіше по закінченню варіння. Майте на увазі, що шматочки серця на повітрі миттєво завітрюються, тому зберігати їх потрібно в відварі. Загальний термін зберігання в холодильнику — 3 дні.