⏰ як варити яловичі нирки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити яловичі нирки?

45:00
Яловичі нирки очистити від плівок, сечоводу і околопочеченного жиру, вимочити в содовому розчині півгодини або в молоці на ніч.Поставити нирки варитися, довести воду до кипіння і змінити воду через 5 хвилин варіння, промивши яловичі нирки.

після зміни першого бульйону варити яловичі нирки 45 хвилин.

Як варити яловичі нирки

1. Яловичі нирки вимити, зрізати часточки нирок з сечоводу (товста Біла жила). 2. Вимити, великі часточки розрізати навпіл. 3. Викласти яловичі нирки в миску, влити третину склянки води і 2 столових ложки соди з гіркою. 4. Перемішати, накрити і залишити на півгодини. 5. Промити від соди нирки, викласти в каструлю і залити холодною водою. 6. Поставити на вогонь, варити 5 хвилин. 7. Змінити воду, помити каструлю, нирки промити і в новій воді варити 45 хвилин.

Салат з нирками і горошком

продукти для приготування салату з яловичими нирками і горошком нирки яловичі — 300 грам зелений горошок — 100 грам цибуля ріпчаста — півголови листя салату — 1 пучок оцет тривідсотковий — 1 чайна ложка Сметана — 3 столові ложки кріп — столова ложка сіль — за смаком Як приготувати салат з вареними нирками нирки зварити і нарізати шматочками, скропити оцтом. Салат вимити, обсушити і нарізати смужками. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. Нирки викласти в миску, додати салат, посолити, додати сметану і добре перешкодити. Зверху посипати зеленню горошку і рубаним кропом.

Салат з нирками і печерицями

продукти салату з нирками і печерицями куряче м'ясо — 300 грам яловичі нирки — 150 грам кріп — 2 столові ложки мариновані печериці — 3 столових ложки помідори черрі — 7 штук Цибуля ріпчаста — 1 невелика голова оливкова олія — 2 столових ложки сіль і перець — за смаком Як приготувати салат з нирками і печерицями курку і нирки зварити і нарізати шматочками. Печериці порізати дрібно, цибулю — півкільцями, черрі — на четвертинки, кріп порубати. У мисці змішати інгредієнти, полити олією, посолити і перемішати.

поради щодо варіння

щоб зробити запах яловичих нирок приємним, перед варінням необхідно замочити їх в содовому розчині півгодини, в воді або молоці ніч. Вкрай важливо також злити перший бульйон — разом з ним підуть залишки різкого запаху. Купувати яловичі нирки краще молодої корови — тоді запах буде ще ніжніше. Після варіння нирки можна згасити зі сметаною, додавши запашні спеції. Щоб швидко видалити сечовід і жили, зручно використовувати гострий ніж середньої довжини. На бульйоні яловичих бруньок можна приготувати суп або соус.

розсольник з вареними яловичими нирками

продукти яловичі нирки — 300 грам картопля — 4 середні картоплини солоні огірки — 3 середніх огірка ріпчаста цибуля — 1 велика голова морква — 1 штука вершкове масло — 3 столові ложки Перловка — 100 грам селера — 2 стебла Петрушка — 2 столові ложки базилік і сіль — за смаком Як приготувати розсольник з яловичими нирками нирки зварити і дрібно нарізати. Перловку замочити в холодній воді на 1 годину. Моркву і цибулю очистити і дрібно нарізати, обсмажити на олії. Потім викласти в сковорідку нарізані соломкою солоні огірки, тушкувати 15 хвилин з додаванням м'ясного бульйону і огіркового розсолу. У м'ясний (найбільш підійде яловичий) бульйон додати картоплю, перловку і яловичі нирки, варити до напівготовності картоплі, потім додати овочеву зажарку і варити до повної готовності картоплі. Подавати розсольник з рубаним кропом і сметаною. Ціна яловичих нирок — від 90 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 р).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?