Як смачно приготувати яловичі мізки
продукти яловичі хвости за смаком не поступаються м'ясу інших частин яловичини. При правильному приготуванні хвости виходять дуже м'якими і ніжними, а бульйон смачним і ароматним. Варять яловичі хвости 2,5 години зі спеціями і сіллю — вийде ідеальна м'ясна закуска. Скороварка впорається із завданням швидше — хвіст розвариться до м'якості за 40 хвилин. Беремо яловичий хвіст, ріжемо його на шматки, добре миємо й кладемо в каструлю, наливаємо води, додаємо туди цілу або розрізану моркву і цибулю. Ставимо каструлю на газ доводимо до кипіння, знімаємо накип і варимо на слабкому вогні приблизно 2,5 години. Шматки хвоста повинні добре проваритися, щоб м'ясо можна було відокремити від кісток. Потім додати спеції, солимо, і страва готова. Для приготування холодцю хвости варять довше, 4-5 годин на маленькому вогні, поки м'ясо саме не відійде від кісток. З даного субпродукту виходить дуже смачний суп, його використовують також для гасіння з овочами.
Фкуснофакти
яловичий хвіст не можна рубати, тому що хрящова частина може розколотися на багато дрібні шматочки, що погано відіб'ється на смаку. Найкраще розбирати хвіст по суглобах, допомагаючи ножем. Крім холодцю, хвости яловичини відмінно підходять для подачі на закуску — м'яса в хвості трохи, зате воно дуже смачне і волокнисте, а любителі хрящів будуть в захваті від їх кількості в стравах з яловичого хвоста. Дуже добре варити яловичі хвости (особливо тонкі їх частини) для супових бульйонів — вони виходять дуже жирними і наваристими навіть будучи звареними на другому бульйоні.