Як варити яловичу голову?
беремо невелику яловичу голову, 3-4 лаврових листки, головку часнику, сіль і перець. Голову, щоки розсікаємо на шматки і ставимо вимочуватися на ніч, заливши холодною водою. Потім заливаємо свіжою водою і ставимо варити на невеликий вогонь. Після того, як вода закипить, потрібно посолити, додати зубчики часнику, лаврові листочки, перець. Приблизно через 2-3 години м'ясо починає відходити від кісток – значить, процес варіння закінчено. Дістаємо його з води і відокремлюємо м'якоть від кісток. Бульйон проціджуємо і подаємо в окремих чашках, піалах. По суті, це майже готовий, гарячий холодець. Переварити яловичину дуже складно. А ось недостатня за часом варіння перетворить м'ясо в гумове, що легко визначається за допомогою звичайної вилки.
що готують з яловичої голови?
оскільки яловича голова багата колагеном через велику кількість жив і хрящів, з неї виходять відмінні холодці і дуже наваристі супи. Іноді з черепа зрізають м'ясо — таку яловичину переважно купувати, щоб не возитися з досить стомлюючої обробленням. Ще з м'яса голови варять тушонку — довго варять і закочують в банки. Для швидких страв (смаження) м'ясо з голови не підходить. Яловичі мізки, на відміну від м'яса, потрібно готувати відразу після вилучення з голови. Їх не потрібно вимочувати і не можна зберігати в холодильнику. Мізки промивають, видаляють плівку і обсмажують в сухарях і спеціях. І відразу подають на стіл. Ця страва смачна саме гарячим після приготування. чистимо і моєму правильно ділянки з щетиною потрібно обов'язково зрізати. Нарізані шматки яловичини промиваються під напором холодної води. Мова — ще й з сіллю і борошном, а його кінчик відрізається (вважається, що корова пробує їм все підряд).


