як варити яловиче легке
продукти яловиче легке — півкіло сіль — 2 чайних ложки Лаврушка — 1 листочок
- яловиче легке розморозити і ретельно промити.
- розрізати кожне легке навпіл уздовж і видалити великі жили.
- покласти легке в каструлю, залити водою з запасом, так як при варінні легке сильно деформується і може піднятися з-під води. Можна покласти вантаж або кришку меншого діаметру, щоб легке не виварюється.
- При варінні майже не утворюється піна, але перші пару хвилин Краще стежити і при її утворенні піни акуратно видаляти.
- посолити, додати спеції.
- варити яловиче легкое40 хвилин, потім викласти з каструлі, трохи остудити і очистити від плівки.
на смак варене яловиче легке нагадує щось між салом і м'ясом. Щоб використовувати як самостійну страву, після варіння обсмажити легке на олії з додаванням спецій. Але частіше з легким готують салати або пускають на начинки в пиріжки — в обох випадках яловиче легке має бути доведено до повної готовності, точно так само як серце, печінка і будь-які яловичі субпродукти. Для того, щоб зробити м'якше яловиче легке, а так само позбавити його від різкого запаху, можна замочити його у воді на 2-3 години. Або використовувати скороварку, в ній блюдо буде варитися під тиском. калорійність яловичого легкого — 103 ккал/100 грам. вартість яловичого легкого — від 90 грн./кілограм (в Києві на Червень 2020 року). В силу відносної дешевизни легке іноді дається на корм собакам — варити легке в цьому випадку хвилин 10, або можна без варіння, але тоді слід попередньо заморозити субпродукт.
спосіб в скороварці
продукти
яловиче легке — півкіло сіль — 2 чайних ложки Лаврушка, перець, цибулю і моркву в якості спецій — за смаком
як варити яловиче легке
1. Легке ретельно промити під струменем води, великі жили можна видалити до або після варіння.
2. Викласти в каструлю скороварки або чашу мультиварки-скороварки вимите серце, додати сіль і спеції.
4. Закрити клапан скороварки. Бутову скороварку поставити на маленький нагрів, мультиварку-скороварку налаштувати на режим варіння. 5. Варити легке 10 хвилин після того, як клапан закриється (про це сповістить характерне шипіння, скороварка-мультиварка видасть сигнал).
6. Спустити тиск 10-20 хвилин при природних умовах, далі можна використовувати легке в рецептах.
при завантаженні скороварки легким враховуйте, що легке сильно роздувається в розмірах. Варити легке краще розрізавши великими шматками, води повинно бути більше ніж в 1,5 рази рівня легкого.
після варіння в скороварку можна додати нарізані сирі овочі (картоплю, моркву, капусту, томати і т.д.) і готувати страву ще 10 хвилин — тоді вийде смачне рагу з мінімальними зусиллями. Якщо легке має сильний запах, його краще вимочити у воді або молоці протягом пари годин.
Салат з вареним легким і огірками
продукти варене яловиче легке — на півкіло солоні огірки — 6 штук Оливки — 300 грам кінза — 1 пучок Цибуля ріпчаста — 1 голова Майонез або сметана, сіль і перець — за смаком. Рецепт приготування салату з вареного яловичого легкого легке зварити і дрібно порізати, солоні огірки дрібно порізати, оливки порізати навпіл, цибулю і кінзу дрібно порізати. Заправити майонезом або сметаною, посолити, поперчити, додати ложку соняшникової олії і добре перемішати.
Салат з вареним легким і яйцями
продукти варене яловиче легке — на півкіло яйця — 3 штуки зелений горошок — маленька банка Кукурудза — 300 грам цибуля ріпчаста — 1 голова Майонез або сметана, зелень, сіль і перець — за смаком. робимо салат з легкого зварені яйця , цибулю і варене яловиче легке дрібно порізати, додати кукурудзу і горошок, заправити майонезом або сметаною, посипати зеленню і добре перемішати.