час читання —5 хвилин.
найефективніший спосіб почистити полуницю — чайною ложкою невеликого розміру. Чайна ложка повинна бути вузька і тонка, і якщо ви переробляєте полуницю у великій кількості на заготовки , злегка заточите її на кінці, це спростить чистку. Отже, в ліву руку беремо ягоду, а в праву — ложечку. Подденьте ложкою хвостик і, злегка натиснувши, проріжте його, лише трохи торкнувшись м'якоть. Буває так, що хвостик йде глибоко в м'якоть, тоді цей спосіб не підійде, краще використовувати гострий тонкий ніж.
ще 1 спосіб — проткнути кожну полуничину трубочкою для напоїв — разом з невеликою кількістю м'якоті трубочка «забере» плодоніжки. Мінус способу — у витраті цінної м'якоті.