⏰ скільки коштує полуниця в 2020 році?

Ціна полуниці

10:00
час читання —5   хв.

залежно від багатьох факторів, ціна полуниці може відрізнятися в рази. Якщо ми говоримо про спекуляції, то ціна за кілограм в несезон досягала 600 грн., а в сезон-2020 на ринках починалася від 50 грн, але в середньому становила 150 грн. На сезон-2021 прогноз ціни припали такі ж. А ось у сезон 2020 року ціна коливається від 100 грн до 250 в залежності від сорту і свіжості . Звичайно, мова йде про міста, на півдні ціни приблизно на 20-35% нижче.

найдешевше купувати полуницю у знайомих дачників — прийшли, зібрали свіжої ягоди, зважили і заплатили грошима або в обмін. Другий варіант — збирати лісову суницю, але це зовсім інша історія…

Якщо ви вирішили зробити заготівлю полуниці на зиму і вам потрібно багато, їдьте на фруктову базу, але враховуйте, що там продають мінімум ящик, а за в'їзд на територію бази, з великою ймовірністю, доведеться заплатити.

Ще один варіант, якщо полуниця вам потрібна більше як ароматизатор або смакова добавка. Тоді простіше купити полуничний сироп або заморозку. Замороження найдешевше — близько 100 грн./кілограм, але на високу якість розраховувати не доводиться.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?