⏰ як швидко варити варення? Які є способи заощадити час при варінні варення?

Як варити варення швидко?

10:00
час читання —5   хв.

звичайно, здорово, коли є багато робочої площі, мідні тази, і рукасті помічники під рукою. Тоді заготівля варення стане дійсно приємним проведенням часу, що не ризикує затягнутися до пізньої ночі. Але якщо ви готуєте запаси поодинці, вам буде корисно розуміти, на чому можна заощадити час.

  • дотримуйтеся максимально простих способів. Спосіб 5-хвилинка хороший тільки якщо варення потрібно трохи, і буде використовуватися як основне джерело вітамінів в зимовий сезон. Однак в міських умовах нам швидше важливий смачний десерт, тому можна сміливо вибрати швидкий спосіб — одноразову варіння з додаванням цукру.
  • закривайте готове варення закручуються кришками. Якщо банки простерилізовані, вони будуть зберігатися так само, як і закриті закаточними машинками. Але закручувати набагато швидше і не так трудомістко.
  • додавайте воду тільки в разі гострої необхідності. Якщо час є, краще додати до плодів цукру, перемішати і залишити на пару годин. Пам'ятайте, що кожні 100 мілілітрів води доведеться випаровувати близько години при варінні варення. Це відіб'ється і на користь, і на структурі варимо плодів (вони розваряться).
  • розливайте варення прямо з каструлі з використанням воронки, так швидше. Ополоник — недозволена розкіш, оскільки на кожну літрову банку піде близько хвилини часу.
  • закривати і прибирати банки буде куди приємніше і швидше в спеціальних рукавичках з гумовими накладками. Так, варять варення в теплий сезон і буде спекотно, але краще пару хвилин попрацювати в рукавичках, ніж чекати у розпеченій плити, коли охолонуть розпечені банки.
  • стерилізують банки всіма підручними способами. У посудомийці ,духовці і мікрохвильовці — всі способи відразу, якщо вам потрібно приготувати дійсно багато варення.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?