для суші і ролів береться спеціальний рис , який Імет властивість злипатися. Але що робити, якщо ви купили не той рис, трохи перетримали рис в каструлі або не замочували його перед варінням? — у цьому випадку рис може вийти розсипчастий, але врятувати ситуацію все-таки можна. Отже, список способів « по наростаючій». Якщо перший спосіб не допоміг — пробуйте наступний.
1. Додати рисовий оцет — рис, вбираючи його, злегка розбухає і стає липким.
2. У гарячий рис додати підсолодженого окропу, перемішати і залишити набухати хвилин на 20.
3. Зварити рис для суші заново: купити саме круглий клейкий рис для суші або ролів, не промиваючи замочити у воді на півгодини, відварити в співвідношенні 1 частина рису : 1,5 частини води на тихому вогні і після варіння обов'язково настояти хвилин 10 і гарячий рис використовувати для ліплення (холодний ліпиться гірше).