шлунки продаються незаповненими( потрошеними), і попереднє очищення вже проведено. Але виконується вона механічним шляхом, тому залишаються непридатні для їжі частини. Їх необхідно видалити.
1. Ретельно вимити під проточною водою кожен шлунок окремо.
2. Шар жиру і плівки, якими покриті «пупочки», слід повністю зрізати або зішкребти ножем.
3. Оглянути уважно кожен: Чи є жовті або жовто-зелені шматочки м'язової тканини. Їх обов'язково відрізати, інакше приготовану страву буде гірчити.
4. З краю шлунка видалити хрящ. Він легко зрізається ножем.
5. На внутрішній стороні шлунка знаходиться особлива жорстка плівка (мембрана). Вона товста і міцна. Її необхідно видалити. Зробити це найзручніше з сирого продукту. Пальцем або ножем підчепити за край, акуратно стягнути. Ще раз промити водою.
на цьому все, курячі шлунки можна
зварити
, посмажити або запекти з ними рагу.