⏰ як чистити духовку - 5 способів очищення забруднень різної складності.

Як чистити духовку швидко?

10:00
час читання —5   хв.

кожна господиня стикалася зі складнощами при митті духовки. Жир, цукор, тісто пригорають намертво і відчистити їх непросто. У цій статті ми розповімо про шість надійних способах, які дозволять утримувати духовку в чистоті.

1. Рецепт від бабусі — сода
цей спосіб миття духовки використовується багато років, його сміливо можна вважати народним. Змішуємо половину склянки соди з 2-3 ст.ложками води. Надягаємо гумові рукавички, наносимо соду на ганчірочку або губку – і покриваємо складом внутрішній простір духовки. Ми залишаємо соду на одну ніч, потім видаляємо за допомогою ганчірки, змоченою в оцті. Можна використовувати і пульверизатор.

2. Швидка методика — лимонна кислота
розігріваємо духовку приблизно до 200 градусів. У деко наливаємо невелику кількість води і додаємо близько 20 гр. лимонної кислоти. Розміщуємо деко в духовку і чекаємо близько 40 хв. Відключаємо духовку, чекаємо поки вона охолоне, потім – протираємо ганчірочкою, змоченою в содовому розчині. Змиваємо соду водою-духовка чиста, як після покупки плити!

3. Гелі для чищення духовок
у магазині можна придбати гелі «Амвей», «Фаберлік», «Шуманіт», спеціально призначені для чищення духовок.

4. Нашатир в допомогу!
включаємо духовку, чекаємо, коли вона розігріється до 180 градусів. Ставимо в духовку дві миски-з водою і з 5 пляшечками нашатирного спирту. Чекаємо, коли на дверцятах з'являться сліди пара і вимикаємо духовку. Приблизно через 40 хв.духовку охолоне. Якщо забруднення дуже сильне, можна залишити нашатир на ніч. Протираємо духовку.

5. Просто і ефективно — розпушувач
беремо пакетик розпушувача для тіста, заливаємо невеликою кількістю води, перемішуємо. Отриману суміш наносимо на забруднені поверхні, чекаємо півгодини і видаляємо розпушувач. Спосіб підходить для нескладних або свіжих забруднень.

6. Мікс соди і аміаку
П'ять пляшечок розчину аміаку переливаємо в миску. Нагріваємо духовку до 180 градусів, відключаємо. У другу миску наливаємо воду. Розміщуємо воду на нижній полиці, аміак – на верхній. Чекаємо, коли духовка охолоне і зчищаємо розмоклу бруд жорсткою губкою з нанесеною на неї содою. При використанні аміаку кватирка на кухні повинна бути відкрита, тому спосіб слід використовувати в теплу пору року.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?