⏰ як варити рис для суші? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис для суші?

15:00
Рис для суші варити 15 хвилин .

Як варити рис для суші

1. Рис для суші промити в 5 водах — так, щоб вода стала абсолютно прозорою.

как варить промить рис для суши

2. Просушити рис для суші 30 хвилин в друшляку або ситі.

как варить обсушить рис для суши

3. На 1 склянку рису для суші необхідно півтори склянки води — засипати рис в каструлю і залити водою.

как варить залить рис водой в соотношении 3:1

4. Поставити каструлю з водою і рисом на вогонь і довести до кипіння.

как варить сварить рис для суши

5. Варити рис 15 хвилин під кришкою, не заважаючи, потім настояти протягом півгодини.

как варить рис в кастрюле настаивается

6. У мисці змішати 2 столові ложки рисового оцту, половину чайної ложки цукру і 1 чайну ложку морської солі; добре перемішати.

как варить приготовить уксусную смесь

7. У миску додати рис і добре перемішати.

как варить рис перемешать с уксусной смесью

8. Остудити варений рис для суші — він готовий для використання в суші і ролах.

Рис для суші в гаджетах

Рис для суші в пароварці варити 40 хвилин . Для цього на 1 склянку рису беруть 1,2 склянки води.
Рис для суші в рисоварці готувати на режимі «Рис для суші» близько 30 хвилин , потім, не відкриваючи рисоварку — ще 30 хвилин потримати.
Рис для суші в мультиварці варити в співвідношенні 1 рису: 1,25 води на режимі «Гречка» протягом 20 хвилин; або на режимі «Випічка» протягом 10 хвилин і потім «гасіння» на 20 хвилин.
для того, щоб зварити рис для суші в мікрохвильовці СВЧ, необхідно використовувати пропорцію 1 рису:1,5 води. Рис промити і замочити на 40 хвилин, відправити в миску і варити 7 хвилин на найбільшій потужності СВЧ (800-900 Вт), кожні 2 хвилини помішуючи рис.

Як приготувати роли

1. Розкласти на бамбуковій серветці лист морської капусти.

как варить морская капуста на бамбуковой салфетке

2. Рівномірно розподілити рис по поверхні морської капусти, залишивши невеликий відступ з 1 боку.
как варить виложить рис на лист морской капусти

3. Уздовж протилежного боку, по краю, викласти начинку (креветки, кальмари, авокадо, огірки, листя салату і т.д.).
как варить виложить начинку вдоль края риса

4. Акуратно загорнути рол за допомогою серветки і трохи обминути, щоб верхній край морської капусти щільно був притиснутий до ролу.

как варить завернуть рис в рулончик

5. Розрізати на 4-6 ролів.

как варить разрезать ролл

Подати роли, виклавши на плоску тарілку.

как варить готовие ролли

Фкуснофакти

до речі, для суші традиційно використовується рис сорту Калроуз, але може підійти також і будь-який «клейкий» сорт рису.

калорійність рису Калроуз — 340 ккал/100 грам.

вартість рису для суші — від 50 грн./0,5 кілограма (в середньому в Києві на червень 2017 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?