Як варити рис для суші
1. Рис для суші промити в 5 водах — так, щоб вода стала абсолютно прозорою.
2. Просушити рис для суші 30 хвилин в друшляку або ситі.
3. На 1 склянку рису для суші необхідно півтори склянки води — засипати рис в каструлю і залити водою.
4. Поставити каструлю з водою і рисом на вогонь і довести до кипіння.
5. Варити рис 15 хвилин під кришкою, не заважаючи, потім настояти протягом півгодини.
6. У мисці змішати 2 столові ложки рисового оцту, половину чайної ложки цукру і 1 чайну ложку морської солі; добре перемішати.
7. У миску додати рис і добре перемішати.
8. Остудити варений рис для суші — він готовий для використання в суші і ролах.
Рис для суші в гаджетах
Рис для суші в пароварці варити
40 хвилин
. Для цього на 1 склянку рису беруть 1,2 склянки води.
Рис для суші в рисоварці готувати на режимі «Рис для суші» близько
30 хвилин
, потім, не відкриваючи рисоварку — ще 30 хвилин потримати.
Рис для суші в мультиварці варити в співвідношенні 1 рису: 1,25 води на режимі «Гречка» протягом 20 хвилин; або на режимі «Випічка» протягом 10 хвилин і потім «гасіння» на 20 хвилин.
для того, щоб зварити рис для суші в мікрохвильовці СВЧ, необхідно використовувати пропорцію 1 рису:1,5 води. Рис промити і замочити на 40 хвилин, відправити в миску і варити 7 хвилин на найбільшій потужності СВЧ (800-900 Вт), кожні 2 хвилини помішуючи рис.
Як приготувати роли
1. Розкласти на бамбуковій серветці лист морської капусти.
2. Рівномірно розподілити рис по поверхні морської капусти, залишивши невеликий відступ з 1 боку.
3. Уздовж протилежного боку, по краю, викласти начинку (креветки, кальмари, авокадо, огірки, листя салату і т.д.).
4. Акуратно загорнути рол за допомогою серветки і трохи обминути, щоб верхній край морської капусти щільно був притиснутий до ролу.
5. Розрізати на 4-6 ролів.
Подати роли, виклавши на плоску тарілку.
Фкуснофакти
до речі, для суші традиційно використовується рис сорту Калроуз, але може підійти також і будь-який «клейкий» сорт рису.
калорійність рису Калроуз — 340 ккал/100 грам.
вартість рису для суші — від 50 грн./0,5 кілограма (в середньому в Києві на червень 2017 року).