Чи потрібно чистити картоплю перед варінням? Відповідь на це питання залежить від страви, яке планується отримати в результаті. Якщо хочете зробити класичний відварну картоплю або пюре, то зчищати шкірку перед варінням потрібно однозначно. Якщо картопля береться до салату або для приготування окрошки, то смачніше буде залишити бульби в мундирі і очистити їх вже після відварювання. Вважається, що так зберігаються всі корисні вітаміни і мікроелементи, значна частина яких знаходиться безпосередньо під шкіркою. Не обов'язково чистити молоду картоплю, досить його добре промити і пройтися по ньому сітчастої губкою, щоб зняти залишки землі. Тоненька шкірка тільки додає пікантність смаку. Але якщо у вас є побоювання з приводу місця вирощування купленого в магазині картоплі і кількості пестицидів в ньому, то сміливо зрізайте шкірку товстим шаром. У подібних випадках ніколи не варто ризикувати своїм здоров'ям.
Чи потрібно чистити картоплю при варінні?
час читання —3 хв.