щоб швидко і якість почистити минтай, потрібно його попередньо розморозити. Краще в умовах кімнатної температури.
для видалення луски минтая підійде звичайний кухонний ніж. Він легко видалить дрібні лусочки на його поверхні.
після видалення луски потрібно випатрати рибу. Спочатку відрізається голова. Лінія розрізу становить 1 см від зябер. Щоб видалити нутрощі, на череві робиться надріз. Темна плівка видаляється ножем разом з нутрощами, а її залишки вимиваються ретельно під проточною водою.
Після того як минтай випотрошений, видаляються плавники. Можна скористатися ножицями і відрізати їх, але для видалення внутрішніх кісток плавника, робити це краще ножем. Робиться поздовжній надріз навколо нього, і плавник повністю видаляється.
ось і все, тепер минтай готовий до вживання. Його можна зварити , посмажити або запекти.