час читання —3 хв.
звичайно, можна. Варка холодцю — тривалий процес, а якщо до того ж води в холодці додано дуже багато, то виварювати її потрібно часом до 6-8 годин. Тому ситуація, коли за 1 присід зварити холодець не виходить — досить поширена. Нюанси тут такі:
- у перший етап приготування варіть холодець хоча б 1,5 години, щоб все м'ясо і сальні частини зварилися хоча б до готовності. Недоварене м'ясо гірше зберігається — і в підсумку це призведе до зниження терміну придатності страви.
- виставте нерозібраний холодець на холод. Наприклад, якщо вам терміново знадобилося зробити перерву, ви можете остудити холодець дуже швидко — просто наберіть холодну воду в раковину і поставте в неї каструлю з холодцем. Зазвичай холодець варять взимку, тому можна прибрати його на балкон, на підвіконня з відкритим вікном, а потім охолоджений холодець найкраще поставити в холодильник, щоб на морозі він не заледенів.
Схема дій на наступний день:
- 1. Розігріти холодець, обов'язково на слабкому вогні. Якщо холодець замерз скажімо на балконі — розтопіть його за допомогою раковини з гарячою водою.
- 2. Доварити холодець.
- 3. Розібрати і розлити холодець по формах.
- 4. Прибрати на холод і дочекатися застигання.