в магазині : шкірка дині буде м'якою, на місці зрізу буде цвіль, це відноситься до . Зазвичай дині сорту« жовта » яскраві за кольором, бліді відтінки для неї неприйнятні. Сорти« канталупа »і« торпеда » тверді і майже задерев'янілі, м'якими вони бути не повинні. Не завжди по стуку можна визначити зрілість дині, так як структура у м'якоті набагато більш щільна, ніж у кавуна.
Вдома : розріжте диню так, щоб бачити насіння. По-перше, запах дині повинен бути приємним, без кислинки. Перевірте м'якоть дині на щуп: диня повинна бути м'ясистою, що не пухкої (рихлість біля насіння — це нормально). І, звичайно, скаже про свіжість вид насіння: насіння не повинні бути слизькими. Ось і все, для
звичайно, на початку або розпалі сезону складно купити перележала диню, але починаючи з середини вересня диня, що лежала скажімо з липня, з більшою ймовірністю зіпсується. Тому краще знати пару правил, щоб не просто «клюнути» на ціну, що знизилася, але і отримати задоволення і запас вітамінів.