буває, що продукти для холодцю укладені в каструлю, всі спеції ідеально підібрані, а ось сіль, яка традиційно кладеться на початку варіння, забули. Добре, якщо згадали про це на початку варіння — тоді сіль засипається прямо в каструлю і за довгі години томління сіль точно оживляти всі продукти. Але що робити, якщо про сіль згадали тоді, коли холодець вже охолов і того складніше — застиг?
якщо холодець охолов , але ви його ще не розбирали, отлейте ополоником кухоль бульйону, поставте в мікрохвильовку на хвилинку і всипте солі — приблизно столову ложку (на 5 літрову каструлю холодцю). Розчиніть в гарячому бульйоні сіль і вмішайте в основну масу бульйону. Окремо дрібною сіллю посоліть розібране м'ясо і простежте, щоб сіль повністю розчинилася в м'ясних соках.
Якщо холодець застиг і ви не помітили нестачі солі і при розборі м'яса — не впадайте у відчай. Підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані холодець, і проверніть ту ж саму операцію з досолювання бульйону.