Якщо рис в плові не доварився, потрібно:
1. Перевірити, чи залишилася вода в плові для доварювання рису.
2. Обережно влити окріп у воду, якщо води немає — на 5-літровий казан 1 стакан води.
3. Накрити щільно плов кришкою, щоб вода не випарювалася.
4. Почекати 5-10 хвилин, поки рис доварити.
5. Спробувати рис, якщо зварився то закінчити приготування плову. Якщо немає — повторити всі процедури, починаючи з 1 пункту.
наостанок: ми звикли, що час варіння рису — 20-25 хвилин, але для плову потрібно набагато більше. Чому? — тому що для плову кладеться набагато більше продуктів і самого рису, і на час для закипання (тобто початку відліку часу варіння) потрібно не звичні 5-10 хвилин, а всі 30. Тому для варіння плову потрібно часу набагато більше.
Не чекайте, що плов дійде сам. Особливо, якщо ви варите плов не в чавунному казанку. І тим більше, якщо ви перемішали плов і рис виявився нагорі. Внутрішньої температури просто не вистачить, щоб рис дійшов сам. За тим же принципом перевірте воду, при необхідності долийте і проваріть кілька хвилин. Буде спокійніше.