⏰ гарніри з гречки-прості способи приготувати популярні гарніри з гречки

гарніри з гречки

10:00
час читання —2   хв

Гречка — одна з найпопулярніших круп на Русі. Ще б пак, вона доступна по всій території країни, не дорога в ціні, дуже корисна, готувати її просто — зварити або навіть просто розпарити , до того ж з неї готують безліч страв. Але як правило, гречку готують на гарнір, легкий і одночасно дуже поживний.

  1. гречана каша на воді з маслом — найпоширеніший гарнір з гречки. Масло краще використовувати вершкове, воно калорийнее і поживніше, або рослинне неочищене. Додайте кубик або столову ложку масла прямо в тарілку — і вуаля, корисний і ситний гарнір готовий. Готову кашу можна посипати рубаною зеленню — вийде ще смачніше.
  2. на «другому» місці стоїть та ж гречка, тільки з овочами — поки гречка вариться, почистіть і поріжте цибулю і моркву, і обсмажте на сковорідці, в кінці додавши варену гречку і перемішавши. Як варіант, в кінці обсмажування можна додати рубаний солоний огірок.
  3. Гречка з грибами (лісовими або печерицями) — вже не просто гарнір, а повноцінне блюдо. Просто додайте до обсмаженою грибів гречку і спеції — і потомите пару хвилин під кришкою, щоб гречка просочилася грибними соками. Якщо грибів не багато або вони зимові — просто додайте при варінні гречки половинку бульйонного кубика з грибним смаком.

ось основні способи зробити гречку на гарнір, але в цілому гречка в кулінарії застосовується куди ширше. Якщо вам потрібно приготувати повноцінне блюдо з гречки — зробіть її з м'ясом або хоча б тушонкою . Гарніром таке блюдо вже, звичайно, не назвеш, зате таке блюдо складе повноцінний раціон при мінімумі трудовитрат на пару днів вперед.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?