страви з квасолі корисні і ситні. Але для ніжного травлення дитини ранніх років життя цей продукт — важка їжа, яка може викликати газоутворення і запори.
варену квасолю вводять в раціон крихти не раніше віку 2 років. Боби обов'язково вимочують протягом декількох годин і ретельно відварюють. Дітям 2-3 років варену квасолю пропонують в перетертому вигляді, в складі багатокомпонентних страв або супів. Окремо давати квасоля таким малюкам не рекомендується, щоб уникнути проблем з травленням.
в якості самостійного блюда квасоля вводиться тільки після 3 років. Добова норма продукту в дитячому меню не повинна бути вище 100 г.годувати дитину стравами з квасолі не можна більше 2 разів на тиждень.
квасоля в консервованому вигляді педіатри радять включати в дитячий раціон, коли малюкові виповниться 3 роки.