При замочуванні квасоля активно вбирає в себе воду, особливо якщо вона стара, зберігалася після збору врожаю довго і встигла за цей час сильно висохнути. Цей процес полегшує і прискорює подальше приготування, без замочування суха квасоля буде варитися довго і, швидше за все, залишиться жорсткою. При замочуванні потрібно пам'ятати, що води буде потрібно багато, зерна квасолі повинні бути покриті нею C запасом пару сантиметрів. Каструля повинна бути досить великого розміру, тому що квасоля сильно збільшиться в розмірах. Щоб поглинання води йшло краще, варто перед замочуванням обдати квасолю окропом — це зруйнує тонкий шар природного воску, яким покриті зерна, і поліпшить водопроникність оболонки. Насичуючись вологою, оболонка квасолі швидше за все зморщиться — це нормальне явище. Далі, при варінні , вона знову стане гладкою.
Чому квасоля зморщилася при замочуванні?
час читання —3 хв.