Гречка з тушонкою
продукти
банку тушонки без кісток — 500 грам
Гречка — 1 стакан
сіль — 1-2 чайних ложки в залежності від того, наскільки солона тушонка
Вода — 1,5 склянки
підготовка продуктів
1. Перебрати і промити гречку проточною водою.
2. Розкрити банку тушонки консервним ножем, м'ясо нарізати невеликими частинами.
3. Спробувати тушонку на сіль — якщо вона дуже солона, скорегувати кількість солі при варінні гречки.
як варити гречку з тушонкою в каструлі
1. У каструлю влити 1,5 склянки води, викласти гречку, при необхідності додати сіль.
2. Варити гречку 10 хвилин після закипання, додати тушонку (разом з рідиною), перемішати гречку з тушонкою.
3. Варити гречку разом з тушонкою 10-15 хвилин, потім вимкнути вогонь, укутати каструлю з гречкою і тушонкою в ковдру і дати настоятися 10-20 хвилин.
Як варити гречку з тушонкою
для гречки найкраще підійде свиняча, яловича тушонка, конина або навіть кабанятина. Гречка за час варіння вбере в себе всі соки. Жир, який може бути присутнім в банку з тушонкою, краще видалити.
можна зварити гречку і перемішати її з тушонкою, однак тоді гречка не встигне просочитися м'ясними соками і буде сухуватою. Щоб згладити мінус цього способу, додайте до гречки вершкове масло.
як варити гречку з тушонкою в мультиварці
1. У мультиварку викласти гречку, влити воду.
2. Закрити кришку мультиварки, варити гречку 10 хвилин після закипання на режимі «варіння» або «крупи».
3. Викласти в мультиварку тушонку і продовжити варити гречку з тушонкою протягом ще 15 хвилин під закритою кришкою.
4. Настояти гречку з тушонкою, не відкриваючи кришку мультиварки, протягом 10 хвилин.
як варити гречку з тушонкою в скороварці
1. Всипати гречку в каструлю скороварки, додати тушонку і влити воду.
2. Налаштувати час варіння —8 хвилин на режимі « крупи».
3. Після набору тиску варити належний час, потім півгодини почекати спаду тиску — якраз за цей час гречка настоїться.