⏰ що робити якщо гірчать огірки.

Як прибрати гіркоту огірків

10:00
час читання —3   хв.

найдієвіший спосіб: просто замочити огірки в солі. Беремо огірок, який гірчить, режим його на часточки, при цьому очищати огірок не треба. Нарізані часточки поміщаємо в чисту ємність, посипаємо їх сіллю, чекаємо мінімум 40 хвилин до виділення соку. Потім часточки огірка моєму і просушують.

обрізані огірки можна замочити в холодній воді на добу, це другий за поширеністю і дієвості спосіб. Єдиний нюанс — воду найкраще міняти хоча б раз в 5-6 годин.

іноді буває, що огірок солодкий, а його шкірка — гірка. В цьому випадку допоможе зрізка всієї шкірки овочевим ножем.

позбутися від гіркоти огірків можна методом натирання, який часто використовують працівники ресторанів. Замочувати огірки не треба. Моєму огірок, відрізаємо кінчик огірка в районі стебла. На зрізаному місці з'являється піна. Відрізаним кінчиком огірка інтенсивно натираємо по зрізу круговими рухами, поки піни майже не залишиться.

позбутися від гіркоти огірків можна ще одним методом, його зазвичай застосовують при засолюванні на зиму. Замочуємо огірки на 12 годин у холодній воді. Потім очищаємо огірки від шкірки і поміщаємо в банку. Можна також додати хрін або суху гірчицю. Закочує банку.

звертаємо увагу на те, що причина гіркоти огірків в неправильному вирощуванні. Якщо в магазині продали гіркі огірки — такі ж більше не купуйте.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?