⏰ скільки варити яловичину для салату-простий і швидкий спосіб

Рецепт відвареної яловичини для салатів

10:00
час читання —4   хв.

яловичина-корисний продукт, який здатний збагатити практично будь-яку страву, а салат і зовсім зробити вишуканим. Для салатів вибирають м'якоть яловичини, грудинку, вирізку, частина туші з мінімумом сухожиль і жиру. У будь-якому салаті яловичина буде головним інгредієнтом, тому смак буде дуже залежати від правильності підготовки, часу і способу варіння.

відварювати яловичину найпростіше шматком — оптимально вагою близько півкілограма. Тоді це буде класична «Довга варіння» яловичини: для м'якості м'ясо слід помістити в каструлю, залити до верху дуже гарячою водою, довести до кипіння і поміняти воду, знову залити окропом і залишивши злегка кипіти на годину-півтори. За 5-10 хвилин до закінчення варіння потрібно посолити, додати спеції за смаком. Важливо, щоб вода в каструлю спочатку була залита з запасом і не потрібно доливати її в процесі варіння. При цьому води не повинно бути занадто багато, інакше всі смакові переваги м'яса підуть в бульйон. Ідеально, якщо вода в каструлі на 2-3 сантиметри вище рівня м'яса.

на відварювання яловичини в мульти - або пароварці також знадобиться близько години на режимі «Гасіння». А ось скороварка може істотно заощадити час зменшивши витрати до 20-25 хвилин.

Якщо ви дуже поспішаєте, і на варіння м'яса часу в обріз — наріжте його тонко або кубиками і покладіть в невелике кількість киплячої води, варіть 30 хвилин. А якщо є час для маринування в солі і приправах хоча б протягом доби — то шматочки яловичини зваряться і за 20 хвилин. І ні в якому разі не виливайте бульйон — він відмінно підійде для підливи або соусу до гарячих страв вашого святкового столу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?