⏰ чи можна собакам горох, пшоно і перловку? - Пояснюємо на пальцях.

Чи можна варити собакам крупи? Які?

10:00
час читання —4   хв.

Можливість приготування собакам гороху, пшона, перловки.

кожна собака вимагає до себе окремої уваги як в спілкуванні, дресируванні, так і в харчуванні. Чим менше собака за розміром, відповідно тим менше її потреби в харчуванні. Однак в раціон повинно входити все необхідне.

Горох . З приводу додавання гороху в раціон харчування собаки єдиних точок зору немає. Одні вважають, що взагалі всі групи бобових дуже погано перетравлюються. Інші називають горох корисною їжею для організму собаки.

Горох це в першу чергу джерело складних вуглеводів, білків, ліпідів і вітамінів різних груп. Травна система собаки відрізняється від людської тим, що має менше розщеплюють ферментів, що призводить до появи газів і здуття живота. Після чого може з'явитися пронос, блювота, частинки крові в калових виділеннях.

тому горох рекомендується подавати у вигляді супу і добавок до іншої їжі.

пшоно . Пшоно так само важко засвоюється травною системою собаки. Може статися заворот кишок. Різні дослідження вчених показали, що особливих корисних властивостей пшоно в собі не несе, тому і цей вид крупи варто тільки додавати в раціон порціями, а не цілком.

перлову кашу дають собакам в мінімальній кількості, так як вона дуже складно і довго перетравлюється. Якщо ж Ви вирішили собаку годувати перловкою, її необхідно особливо ретельно зварити, для м'якості. А найкраще дати упереміш з геркулесом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?