є кілька причин, чому готова гречана каша має неприємний гіркий присмак.
1. Крупа в процесі варіння пригоріла. Зерна, що прилипли до дна каструлі, виділяють неприємний специфічний аромат, яким просочується вся каша. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися пропорції і правильний час варіння.
2. У гречки закінчився термін придатності. Стандартний термін зберігання — рік-два. Після цього крупа починає псуватися, вітаміни і мікроелементи руйнуються, з'являється неприємний специфічний смак. Якщо гречку купували на ринку наразвес, умови зберігання могли не дотримуватися продавцями.
3. Була придбана гречка китайського походження. Її можна відрізнити за зовнішнім виглядом — зерна дрібні і мають насичений коричневий відтінок. Таку крупу вирощують в умовах високої вологості, а після збору довго сушать. При виборі гречки в магазині краще віддавати перевагу російським виробникам.