⏰ як готувати швидше і менше часу проводити на кухні

Як не витрачати багато часу на готування?

10:00
час читання —10   хв.

чим менше часу ми проводимо на кухні, тим воно приємніше. Питання « як не витрачати багато часу на підготовку?» актуальний не тільки в повсякденному житті, але і напередодні свят — тоді, коли за лічені години необхідно встигнути буквально все. Нижче добірка хитрощів, що дозволяє економити дорогоцінний час на, здавалося б, незначних дрібницях.

спосіб економії часу

скільки часу економить

плюси

мінуси

складіть меню на найближчі дні. і за цим списком закуповуйте продукти.

щодня від декількох хвилин до години або двох.

зручність закупівлі інгредієнтів – на кілька днів вперед, оптимізація часу і витрат.

може здатися нудним для тих, хто звик до спонтанних рішень.

до готування підготуйте посуд та інвентар.

15-20 хвилин.

зручно і приємно приступати до готування, знаючи, що посуд чиста, побутові пристрої справні, все лежить на своїх місцях.

у вільний час, без поспіху, доведеться приділити кілька хвилин на миття і сортування посуду і кухонних аксесуарів. Найкраще це робити відразу після їжі.

Прибирайте під час готування. не потрібно стояти над каструлею, вичікуючи. Краще витратити ці вільні кілька хвилин на те, щоб протерти стіл, обполоснути обробну дошку і т. п.

не менше 30 хвилин.

після їжі залишиться тільки помити посуд. В іншому вже пануватиме чистота.

ви не зможете подивитися телевізор в процесі готування і досить сильно втомитеся.

готуйте з запасом, на кілька днів вперед. виділяючи на вихідних час на підготовку, ви вирішуєте проблему з вечерями на 3-4 дні мінімум.

кілька годин на тиждень.

вже готову страву з холодильника потрібно тільки розігріти.

Не так смачно, як свіжоприготована їжа.

заморожуйте. робіть домашні напівфабрикати, заморожуйте засмажкою і посічену зелень. Виділіть у вихідний день кілька годин на ліплення пельменів, приготування котлет і т.д. навіть бульйон в кубиках для льоду –актуально і зручно.

30-40 хвилин щодня.

Напівфабрикати власного приготування смачніше і корисніше магазинних, до того ж набагато дешевше. Прийшовши з роботи, не потрібно готувати «з нуля» — просто дістати з морозилки.

Не так смачно, як свіжоприготована їжа.

готуйте на високих температурах. практично всі продукти зваряться або запекутся швидше, якщо додати вогонь.

5-10-20 хвилин (залежно від типу інгредієнтів).

відчутна економія часу.

можна ненароком щось спалити, залишитися без вечері.

прожарюйте овочі перед їх відварюванням.

5-10 хвилин.

більш насичений смак і економія часу.

більше брудного посуду.

варіть бобові не в звичайній воді, а в мінеральній.

20-30 хвилин.

готуються швидше.

потрібно заздалегідь купити мінералку, витратити гроші.

використовуйте мультиварку, скороварку — або інші кухонні агрегати з таймером.

від 30 хв до 2-3 годин, дуже допомагає під час сніданків.

встановивши таймер, можна задати потрібний режим і отримати готове гаряче блюдо до певного часу.

буде потрібно витратити час напередодні на підготовку інгредієнтів і їх завантаження в мультиварку.

використовуйте гострі ножі.

від декількох хвилин до…

робити салати, нарізати інгредієнти в супи і другі страви – суцільне задоволення.

потрібно вчитися точити ножі самостійно або шукати людину, здатну на це.

Використовуйте прості рецепти. їх, насправді, величезна кількість. Чи не ускладнюйте собі повсякденне життя.

від декількох хвилин до…

все геніальне & Ndash; просто.

можливо, доведеться витратити час на пошуки улюблених страв.

запікайте. виклали всі продукти на деко або в чашу для запікання – і вільні.

від 30 хвилин і більше.

не потрібно стояти над сковорідкою. Смачно. Корисний. З маринуванням будь-яку страву виходить святковим.

довший час приготування.

використовуйте ємність для сміття на столі. Нехай це буде невелике відерце на столі або просто пакет.

кілька хвилин.

не потрібно бігати до сміттєвого відра кожну хвилину — досить зав'язати пакет в кінці готування і викинути 1 раз.

ємність доведеться помити після закінчення готування.

готуйте овочі в шкірці . Картопля в мундирі, баклажани, морква – досить добре почистити щіткою.

10-20 хвилин.

більше користі від продуктів, економія часу.

дещо інший смак, підходить не для всіх страв.

додайте соду при варінні яєць.

кілька хвилин.

яйця легко чистяться.

немає.

перед очищенням прогрійте часник, овочі, фрукти, горіхи в мікрохвильовці протягом 15-20 секунд.

кілька хвилин.

після прогріву шкірка легко відділяється.

немає.

Очищайте рибу від луски в глибокій мисці з холодною водою.

10-15 хвилин.

економія часу на прибирання кухні.

потрібно буде помити миску.

Читайте рецепт заздалегідь. аналіз і планування кроків на свій розсуд не тільки заощадить час, але і зробить процес приємним.

5-20 хвилин.

чіткий план додає впевненості в результаті.

витратити хвилину на читання.

запасіться кухонними гаджетами. від м'ясорубки до кухонного комбайна — все повинно бути зібрано, на відстані витягнутої руки.

5-30 хвилин.

економить не тільки час, але і сили. Спосіб ідеальний в поєднанні з заготовками і заморожуванням. Готуєте котлети? — наліпити побільше з м'ясорубкою — і залишок в морозилку!

Догляд за самими гаджетами, мийка.

майте напівфабрикати на пожежний випадок. Сосиски, сардельки, навіть доширак і Біч-пакети, хлібці, паштети — можуть сильно виручити, якщо на перекус всього пара хвилин.

5-20 хвилин.

на пару годин при мінімумі зусиль позбавлять від почуття голоду.

мінімум користі для організму.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?