⏰ якщо яловичина вийшла жорстка, що робити?

Що робити якщо яловичина жорстка?

10:00
час читання —3   хв.

1 випадок — якщо ви варили яловичину і вона вийшла жорсткою. сценарій тут тільки один: доварюйте ще. Додайте спецій і прянощів, додайте води і наріжте м'ясо на шматки — і варіть 3-4 години. Іноді буває, що яловичина пом'якшується, але стає сухувато-волокнистим при цьому — швидше за все це стара яловичина, таку можна пустити в фарш.

2 випадок — якщо ви варите яловичину, спочатку знаючи про її жорсткості. якщо ви навмисно купили лопатку, шию або гомілку — економія вельми зрозуміла, але таку яловичину потрібно обов'язково підготувати до варіння , щоб вона не була жорсткою. Якщо ж ви не впевнені в сорті і частини яловичини, просто огляньте її. Є жорсткі жили, товсті кістки і жир? — таку яловичину теж слід пом'якшити перед варінням. А ось якщо м'ясо без оних, швидше за все навіть без підготовки м'ясо вийде дуже м'яким, — його можна відразу варити, хоч на суп, хоч на салат.

загальний рада — якщо ви сумніваєтеся в майбутній м'якості м'яса, просто замаринуйте його в Ківі на півгодини, ківі має високу пом'якшувальною здатністю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?