час читання —3 хв.
свиняча нога (і рулька , і ніжка з копитцем) — відмінний варіант для ідеального холодцю , так як містить багато лецитину — клейстеру, який не дозволяє страві розвалюватися. Підходу при визначенні часу варіння свинячої ноги на холодець цілих три:
- Якщо свинина вариться з іншим м'ясом, то варіть холодець 3-4 години, головне дотримуватися пропорцію — на 1 кілограм м'ясо-кісткового продукту 1 літр води.
- Якщо ви варите основу холодцю зі свинячої ноги, а за пару годин варіння додасте м'яса для смаку, варіть свинячу ногу всього 4-5 годин на тихому вогні. Зі звичайної свинячої ноги вагою 2-2, 5 кілограма точно застигне 2-3 літри бульйону.
- Якщо часу небагато, але ви можете згустити холодець желатином, то варіть свинячу ногу в 2 літрах води (враховуйте, що не в будь-який каструлі поміститься нога в 2 літрах води).
і загальна рекомендація: попросіть в м'ясній лавці розрубати свинячу ногу, тоді колаген (натуральний желатин) виділиться швидше і час варіння для будь-якого варіанту зменшиться на півгодини.