⏰ чого не вистачає, якщо хочеться сала?

Чого не вистачає, якщо хочеться сала?

10:00
час читання —1   хв

Жорстке солоне сало можна зробити м'яким в домашніх умовах. Навіть якщо до засолювання частина туші була обрана неправильно, кількість солі перевершило всі можливі норми, блюдо ще можна врятувати за допомогою термічної обробки.

  • перший спосіб – відварити в гарячому маринаді. Цибулиння, лавровий лист, спеції, сіль довести до кипіння, покласти сало, витримати 15-20 хвилин і дати охолонути в розсолі.
  • Другий спосіб – запекти в духовці. Сало натерти спеціями, часником, загорнути у фольгу і запікати протягом 2 годин. Готовий продукт найкраще зберігати при мінусовій температурі, розморожуючи невеликими шматками.
  • з дуже жорсткого сала з прожилками рекомендується приготувати швидку намазку для бутербродів. Воно прокручується на м'ясорубці, змішується з подрібненим часником, сіллю, перцем. Таке сало зручно зберігати в банку, брати з собою на риболовлю, полювання.

    поділитися з друзями
    Рейтинг
    (поки оцінок немає )
    Сколько варить?