⏰ чи можна варити холодець з гусака? Що ще в нього додати?

холодець з гусака

10:00
час читання —4   хв.

Гусак — сама жирна птиця, тому зварити холодець з гусака справа хороша. Принцип — такий же, як і при варінні звичайного холодцю . Гусак разом з лапками, шиєю, крилами і навіть гузкой укладається у велику (а з урахуванням, що вага гусака становить близько 4-5 кілограм — величезну) каструлю, якщо не поміщається — робиться на шматки. Про це краще потурбуватися заздалегідь і при необхідності ще в м'ясній лавці попросити розрубати гусака на шматки. Залити гусака холодною водою, щоб трохи прикривала птицю при варінні. Перші 10 хвилин кип'ятити гусака на сильному вогні, щоб вийшла піна. Цю піну треба зняти, каструлю накрити кришкою — і засікти 4 години варіння. Цього часу вистачить, щоб гусак повністю віддав природний колаген (причина, чому холодець застигає) бульйону і холодець застиг самостійно.

спеції та приправи
у каструлю до гусака покладіть цибулину, морковину, чорний перець горошком і сіль.

яка роль гусячого жиру при варінні холодцю?
недарма в нашому рецепті написано, що в хід йти повинна навіть гузка. Холодець з великою кількістю жиру в міру застигання покриється білою скоринкою — це і є жир, просто витопився. Жирове покриття надійно зберігає холодець від висихання і продовжить термін його зберігання в холодильнику до 2 тижнів. Вживати в їжу гусячий жир не потрібно — просто зніміть його виделкою, а при подачі переверніть холодець з форми на плоску тарілку, щоб він виглядав красиво.

що додати при варінні холодцю з гусака?
Гусак — птах жирна, і це властивість відмінно згладять куряче філе, індичка і пісна яловичина. Враховуйте, що незважаючи на велику кількість жиру, гусятина вважається делікатесним м'ясом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?