⏰ як варити холодець в скороварці старого зразка-простий рецепт

Як варити холодець в скороварці старого зразка

10:00
час читання —3   хв.

холодець зазвичай варять майже добу, але скороварка дозволяє відчутно скоротити час приготування. Весь процес варіння займе близько 3 годин. Для того щоб не довелося додавати желатин, слід орієнтуватися на класичні пропорції м'яса і води. На 5 літрів води буде потрібно приблизно 2 кг свинини на кістки (або ніжки), 500 г м'яса (яловичина або свинина), 500 г курки, морква, часник, лавровий лист, сіль, перець. Щоб холодець вийшов прозорим, слід укласти м'ясо в каструлю, довести до кипіння і злити перший бульйон. Потім всі продукти викласти в скороварку, залити холодною водою, закрутити кришку і включити газ. Трохи пізніше з-під клапанів почне шипіти і з'явиться пар. Це сигнал до того, що потрібно зробити вогонь мінімальним і засікти час — 3 години. Після їх закінчення газ вимкнути і і обережно підняти клапан для вирівнювання тиску. Також можна поставити скороварку в таз з водою. Відкручувати кришку слід тільки, переконавшись, що тиск вирівнялося.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?