Як варити холодець в скороварці?
загальні правила
, що роблять холодець з скороварки дуже смачним:
1. Чи не навантажувати продуктами скороварку під зав'язку. Укладайте продукти в скороварку на 2/3 і залийте водою.
2. Для варіння холодцю в скороварці достатньо всього 1 години, але краще залишити після варіння ще на 1 годину, щоб холодець «дійшов». 3. Після варіння бульйон обов'язково слід проціджувати, так як варіння під тиском розварює м'які частини кісток в пил.
4. Якщо ви поспішаєте, то зваріть м'ясо в скороварці хвилин 20-30, а потім швидко спустіть пар і для застигання використовуйте желатин.
холодець з птиці в скороварці
курячий холодець
для варіння курячого холодцю краще вибрати крила, шиї, лапки або гомілки. Перед тим, як покласти продукти в саму скороварку їх потрібно замочити приблизно на півгодини для того, щоб при варінні виділялося менше піни, а колаген розбух і почав «працювати». Для того, щоб холодець при застиганні мав золотистий Колір, підпечіть цибулю і моркву на сухій сковороді до чорноти. Курячий бульйон для холодцю в скороварці вариться всього півгодини, інакше розваряться навіть кістки і Вам буде важко відокремити м'ясо від кісткового піску. Після варіння стравлювати пар при закритому клапані ще годину.
Індичий холодець
холодець з індички найкраще варити з ший або гомілки, але підійдуть також крила і шлунки. Загальне правило таке: потрібно м'ясо в холодець і сполучної тканини, щоб цей холодець застиг.
в цілому холодець з індички вариться точно також, як і з курки. Овочі потрібно подзапечь на сухій сковороді для того, щоб бульйон вийшов золотистим, а варити м'ясні продукти коштує всього півгодини для того, щоб і кістки не зварилися під тиском.
Пар через клапан потрібно спускати протягом години, але якщо у вас скороварка старого типу, то ви можете поставити її в раковину під слабкий струмінь холодної води, для того щоб кришку можна було відкрити вже через 40 хвилин.
холодець з м'яса
яловичий холодець
для холодцю з яловичини відмінно підходять гомілки, хвости, губи, або грудинка, але перевагу в плані ціна/якість варто віддати гомілці або грудинці.
кістки замочити на 40 хвилин у холодній воді. Яловичий бульйон сам по собі виходить золотистим з цього підпікати овочі або покласти свіжими, залежить тільки від того, якою кількістю часу ви маєте в своєму розпорядженні.
яловичий холодець в скороварці вариться протягом години в режимі Гасіння або холодець і ще годину потрібно буде спускати пар через клапан. Якщо у вас класична скороварка, то ви можете прискорити вихід пари, поставивши скороварку під струмінь прохолодної води.
свинячий холодець
для холодцю зі свинини варто взяти рульку, копитця і вуха, адже в цих частинах у свині міститься найменше жиру і багато колагенових з'єднань.
копитця і рульку потрібно добре промити і замочити у воді приблизно на годину.
Свинина — досить нейтральне м'ясо з цього в бульйон варто додати ваших улюблених м'ясних приправ. Наприклад: корицю, коріандр, або суміш перців горошком. Тільки не переборщіть з приправами, адже під тиском в скороварці багато аромату вийде навіть з невеликої кількості спецій. Після години варіння спускайте пар через клапан протягом ще однієї години.