⏰ як готують гусака? - Основні методи і підходи

Як готують гусака?

10:00
час читання —1   хв

в абсолютній більшості випадків, гусака запікають. Маринують і фарширують за смаком цілком, рідше розрізають на порційні шматки перед запіканням, ще рідше запікають окремі частини (наприклад, деко гусячих ніг — рідкісне явище на російських застіллях).

супи і бульйони з гусятини дуже жирні, а тому підійдуть далеко не всім за станом здоров'я. Можна розбавити, але і смак теж буде менш насиченим. Тому супи з гусятини варять рідко, просто щоб хизуватися дорогим м'ясом і відволіктися від звичних супів-борщів.

Кусковую гусятину можна посмажити, але потрібно обов'язково промаринувати. Якщо в духовці м'ясо обдається жаром з усіх боків протягом години-двох, то на сковорідці за такий час м'ясо пригорить або вийде тушкованим у власному жирі без скоринки. Тому навіть смаження на сковорідці не дасть такого ефекту, як запікання, і з'явиться лише компромісним рішенням через брак кращого.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?