час читання —4 хв.
Сморчки — перші в році гриби, за якими можна сходити в ліс. З огляду на, що по весні грибників куди менше, ніж восени, ймовірність повернутися з «тихого полювання» при видобутку досить висока. Але що робити зі зморшками, як їх приготувати? Перш за все гриби потрібно промити, почистити і замочити у воді на годину. Потім відварити , знімаючи піну — буквально хвилин 20. Потім варіантів багато:
- Пироги з грибами — сморчки досить хрусткі гриби, тому вони відмінно йдуть в якості начинки з картоплею або рисом.
- посмажити з картоплею, рисом або зробити пасту — спочатку обсмажити гриби до скоринки, потім додати цибулі, а потім додати гарнір.
- якщо зморшків багато, зробіть з них заготовку грибного порошку.
- тушковані сморчки зі сметаною і цибулею
- зморшки відмінно поєднуються з морепродуктами, особливо креветками і кальмарами. Можна посмажити їх разом, а можна зробити салат.