після варіння раки залишаються настоюватися у власному відварі. Далі проводиться чистка: слід відірвати кінцівки, розкрити клешні, відокремити груди від черевця, прибрати зябра. Після очищення приступають до відділення м'яса.
Як їсти раків
1. Раків починають їсти з клешнею. Потрібно по черзі відірвати обидві клешні. У дрібних членистоногих м'ясо з клешні висмоктується, у великого — очищається від хітинового панцира і поглинається шматком.
2. Підняти, з'їсти м'ясо жовтого або білого кольору, не слід їсти чорний грудочку на початку панцира.
3. Відокремити від тулуба шийку — хвостову частину.
4. З'їсти м'якоть з рачьих ніг.
5. Витягти з шийки чорну смужку — це кишечник, і з'їсти м'ясо, що залишилося.
наочно дивіться в ролику: