час читання —1 хв.
зварити густе малинове варення досить просто: потрібно одним із способів зменшити кількість рідини в ньому, і тоді варення загусне. Зробити це можна кількома способами:
- після збору малина засипається цукром на кілька годин, щогодини акуратно перемішується. Така процедура дозволяє соку стекти вниз. Цей сік зливається і використовується для інших страв (компотів, соків, желе), а залишилася малинова маса використовується для варіння — рідини в ній вистачить, щоб варення було органічним, але не дуже густим.
- рідина виварюється при варінні варення — така процедура досить тривала, до того ж варення може перетравитися. Переварене малинове варення має жорсткувату структуру, до того ж з часом може зацукрувати . Використовуйте цей спосіб з обережністю.
- додати пектин , варіюючи кількість в залежності від необхідної густоти.
скільки варити / поради / як зварити густе малинове варення?