⏰ як приготувати желе з компоту за допомогою агар-агару і желатину?

Як приготувати желе з компоту?

10:00
час читання —5   хвилин.

Желе — ідеальний десерт для літа. Холодний, дуже ніжний, в міру солодкий і корисний, він неодмінно повинен прикрашати сімейний раціон. Готується желе з компоту за допомогою загусника: рослинного — агар-агару, або білкового — желатину.

Якщо використовується желатин: 1 пакетик желатину 15 грам розвести в невеликій кількості (півсклянки) компоту кімнатної температури, а потім змішати з 0,5 літрами підігрітого до 80 градусів компоту.

отриманий розчин розлити по формах і остудити в холодильнику. для отримання желе з агар-агару на літр компоту взяти 8 грам агар-агару, спочатку розчинити в невеликій кількості компоту, а потім закип'ятити в каструлі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?