Якщо малинове варення зацукрували, швидше за все спочатку піску спочатку було досить багато, або варення варилося занадто довго і пропорція рідини/ягід/цукру критично змінилася. Навіть якщо ви не можете вийняти зацукроване варення з банки, його вдасться пом'якшити за допомогою нагріву на водяній бані.
діємо наступним чином: банку відкрити і поставити в каструлю, в яку налити теплої води (можна гарячої з-під крана, але тільки якщо банку не з холодильника, інакше може лопнути). Підігріти — а в міру нагрівання намагатися помішувати або проколювати зацукровану малину. У міру нагріваючи варення стане рідким, важливо довести його до повного розчинення цукру. Тепер відокремте ложку-другу варення і додайте замість цього води. Саме вода в подальшому буде перешкоджати утворенню зацукровані. Цей процес — коли банку « вариться» в каструлі — називається стерилізацією. Стерилізують варення протягом 30 хвилин, потім щільно закрийте і остудіть. Зберігати таке варення найкраще в холодильнику. А ось якщо потрібно переварити багато малинового варення, просто доведіть його до теплого стану і злийте в каструлю, потім додайте води до консистенції злегка рідкуватого. І пам'ятайте, що після застигання будь-яке варення стає трохи густішим. І на майбутнє враховуйте основні правила і пропорції при варінні малинового варення .
скільки варити / поради / малинове варення зацукрували — що робити?