⏰ як солити сало?

Як солити сало?

10:00
час читання —3   хв

Сало — це дуже популярна закуска російською столі. В силу розвиненого м'ясного виробництва сало можна знайти в будь-який м'ясній крамниці, але це не скасовує, а тільки лише підсилює актуальність домашньої заготовки. Приготувати сало самому досить просто, але якщо ви робите це вперше, знайте кілька основних етапів класичного рецепту. Відразу скажемо, що є два основних способи — сухий, коли сало просаливается сіллю без води, і мокрий — коли готується розсіл з водою, і їм заливають сало. Перший більш« класичний », сало сухіше і приємно кусається, зате другий, з водою — швидкий і вимагає менше зусиль. Ось сухий спосіб засолу сала:

  1. шматок для сала знайти досить складно — якраз-таки тому, що з нього швидше за все зробили солоне сало на продаж. На закуску ідеальний подчеревок (біля живота) або м'ясо зі спинки. Хороший шматок — мінімум 70% сала, не більше 30% м'ясні прошарку. На перший раз візьміть невеликий шматок сирого сала, грам 200-250.
  2. наколи сало ножем і вставте пелюстки очищеного часнику (пару зубців на весь шматок), потім рясно обваляйте шматок сала в крупній солі (столова ложка) і присипте меленим перцем. В цілому, це мінімальний набір спецій, можете більше нічого не додавати, але для краси радимо обваляти сало в молотом солодкому перці (паприці), тоді воно стане красивого червоного кольору. Для аромату можна подрібнити листя лаврушки і додати в суміш для обвалки. Приберіть сало в каструльку і відправте в холодильник на 3-7 днів в залежності від м'якості частини. Якщо заощадили на свинині, взяли потверже або з великою кількістю м'яса, тримайте спочатку півдоби при кімнатній температурі, інакше може не дати сік, задубіти і не просолитися повністю.
  3. готове сало — м'яке на щуп, легко кусається, повністю просолене. Його слід очистити від надлишку солі і перекласти в пергаментний папір або марлю, зберігати можна до тижня в холодильнику. В результаті у вас вийде шматок сала, який перед подачею можна нарізати шматочками або прокрутити на м'ясорубці зі спеціями. ДО РЕЧІ, сало можна заморожувати.

альтернативний« мокрий » спосіб для новачків

500-600 грам сала наріжте великими шматками, перемішайте з подрібненою головкою часнику, щільно укладіть в каструлю і залийте розсолом. Розсіл готується дуже просто: в половині склянки теплої води розведіть столову ложку крупної солі з гіркою. В такому розсолі швидко просоляться середнього розміру шматки: каструлю накрийте кришкою і приберіть в холодильник, вже через добу таке сало згодиться і на закуску, і для обсмажування. Плюс способу — сало в розсолі довго зберігається і з кожним днем стає все більш просоленим.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?