⏰ як отримують гречку. Як росте гречка. Як виробляють гречку.

Як отримують гречку

10:00
час читання —3   хв.

Гречка росте на широких полях, спочатку цвіте білими красивими квітами (які, до речі, допомагають у виробництві гречаного меду), до метра заввишки. Квіти перецвітають і з'являються сухуваті суцвіття, які потім збираються комбайнами і обробляються перед продажем.

основні етапи, які проходить гречка перед тим, як вступити в торговельну мережу:

— на першому етапі зерно з полів обробляють в спеціальній машині, яка очищає гречку від каменів та іншого сміття.

— потім протягом 1 години гречка піддається відпарюванню під високим тиском при температурі більше +120 оС. Після цієї процедури від зерна легко відшаровується лушпиння.

— далі за допомогою видування видаляється лушпиння.

— потім проводиться сортування зерен за розміром. Гречку пропускають через сита з різними осередками.

— далі гречку обсмажують. Для цього використовується потужний вентилятор, який висушує зерно гарячим повітрям. Тому гречка має коричневий колір. При такому способі обробки зерно втрачає частину своїх корисних властивостей.

— на останньому етапі проводиться видалення чорних зерен і погано оброблених ядер. Спеціальний датчик знаходить їх і усуває за допомогою повітряного струменя.

після цього підготовлена і очищена гречка упаковується і надходить на прилавки магазинів. Там покупці розкуповують гречку, приносять додому і варять за всіма правилами . :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?