свинячі кишки перед приготуванням необхідно почистити. Це складний з незвички процес. Спочатку кишки вимочують протягом 30-40 хвилин в холодній підсоленій воді, потім вивертають навиворіт, що вимагає певних навичок. При цьому вивернути досить просто, нанизавши кишку на паличку, ручку від довгої ложки і т.п. вивернуті кишки очищаються тупим боком ножа, або міцно затиснуті між двома спицями шляхом протягування крізь них. В результаті виходять чисті прозорі кишки, придатні для приготування, фарширування. Якщо кишки планується посмажити без начинки, то після очищення їх слід розпороти уздовж і нарізати на невеликі шматочки. Протягом 20 хвилин кишки потрібно відварити у великій кількості добре підсоленої води. Після цього відкинути на друшляк, почекати, поки стече вода, і викласти в розігріте рослинне масло на сковороду. Обсмаживши протягом 5 хвилин, додати порізану цибулю, сіль, перець і, помішуючи, довести на слабкому вогні до готовності цибулі, тобто смажити ще протягом 10-15 хвилин. Все, кишки готові і ідеально підходять до багатьох гарнірів: картопляного пюре, каш, макаронів, як самостійне блюдо з зеленню і овочами.
Як застосовують в кулінарії свинячі кишки
час читання —3 хв.